marți, 12 decembrie 2017

Cum functioneaza densitometrul?

Pentru reproducerea corectă a culorilor de tipărire ca să rămână consistente pe parcursul unei ture, depinde de următoarele factori; grosimea filmului de cerneală, dimensiunea punctelor, și captarea de cerneală. Majoritatea acestor factori pot fi măsurați cu un densimetru. Cu ajutorul unui densimetru, un operator de presă va avea mai mult control asupra culorii pe parcursul unei ture. Pentru a înțelege mai bine densimetrul, este util să ști cum funcționează unul.
Ochiul este un dispozitiv sensibil și o comparative foarte bună. Se poate percepe variații de densitate și umbră și să le compară cu un standard de calibrare cunoscut faptul că identifică aceste standarde specifice de culoare. Ea nu poate totuși, atribuie valori numerice exacte la aceste variații. O densitometru, pe de altă parte, se poate atribui numere de la variațiile de densitate a ochiului percepe prin cuantificarea cantității de lumină care este reflectată de suprafața unei foi imprimate. Densitometrul nu poate fi folosit pentru a măsura diferențele de culoare. Este strict un dispozitiv pentru a măsura densitatea optică a procesului de culori ale unui eșantion imprimat.
Densitometrele sunt utilizate pentru controlul calității în imprimare. Măsurarea se referă în principal cu procesul de culorile cyan, magenta, galben și negru. Lumina emisă de densitometrul este lumina albă. Lumina albă este format din cele trei culori primare de lumină, roșu, verde și albastru. Atunci când proporțiile acestor trei culori primare ale luminii sunt aproximativ egale, ochiul va percepe această lumină ca lumina albă.
Densitometrul, pentru a măsura o mostră tipărită, va produce lumină dintr-o sursă stabilizată (1) (a se vedea figura 1). Lumina trece printr-o lentilă (2), unde este focalizată pe suprafața tipărită. În funcție de grosimea filmului și de pigmentarea cernelei implicate (4), o parte a luminii este absorbită. Conținutul neabsorbit al luminii este reflectat de suprafața materialului imprimat. Sistemul de lentile (5) captează acum lumina reflectată care revine din pelicula de cerneală la un unghi de 45 de grade față de sursa de lumină și le focalizează într-un receptor (Photo Diode) (6).
Cantitatea de lumină primită de fotodiodă este transformată în energie electrică. Electronică din densitometrul acum compară acest curent cu o valoare de referință (alb). Diferența obținută estebază pentru calculul caracteristicilor de absorbție ale filmului de cerneală măsurat. Rezultatele aceasta arată valoarea pe care un operator o va vedea pe afișajul densitometrului. Filtrele de culoare sunt în lumină calea limitează lumina la intervalul de lungimi de undă în cauză.
Densitometrele diferite utilizează diferite filtre pentru a măsura răspunsurile lor. În SUA, a fost obișnuit să folosiți filtrele de bandă largă sau de stare T. Există mai multe tipuri diferite de filtre. Setul de filtru utilizat trebuie să fie specificat în mod clar atunci când se comunică valori ale densitometrului său vor exista diferențe în valorile numerice.
Cerneala de imprimat care trebuie măsurată (de exemplu, cianul) afectează lumina ca un filtru de culoare. Filtrele de culoare au proprietatea de a permite culorilor proprii să treacă și să absoarbă sau să blocheze lumina celorlalte culori. Amestecul de culori deschise de culoare albastră și verde va produce cianuri. Aceste conținuturi de albastru și verde sunt capabile să treacă prin filmul de cerneală furnizat și să ajungă pe suprafața albă a hârtiei înainte de a fi aproape complet reflectate. Conținutul de lumină roșie, pe de altă parte, este absorbit într-o măsură mai mare sau mai mică de filmul cu cerneală cyan. În consecință, în funcție de pigmentare și de grosimea filmului de cerneală, se reflectă doar o proporție relativ mică a conținutului de lumină roșie. Ochiul percepe această lumină reflectată ca fiind ciană, care constă în principal din componente albastre și verzi.
Cu toate acestea, pentru măsurarea densității cernelii, numai conținutul redus de lumină al luminii, puternic influențat de grosimea stratului de cerneală, este semnificativ. Din acest motiv, un filtru (a se vedea figura 2) este introdus în calea luminii, care reține conținutul de lumină albastră și verde. Acest lucru permite numai conținutul de lumină roșie relevantă pentru măsurarea culorii azure pentru a ajunge la dioda foto a receptorului. Este important să înțelegeți că densitometrul nu văd doar culoarea luminii. Prin urmare, celelalte culori ale luminii trebuie filtrate pentru a atinge măsurarea exactă pe un eșantion. În funcție de tipul de instrument implicat, filtrele de culoare sunt plasate în calea luminii fie înainte, fie după eșantionul de măsurare.
Valorile densității de cerneală, care sunt afișate pe ecranul instrumentului sunt întotdeauna exprimate ca numere logaritmice. Deoarece valorile logaritmice ale densității crește, cantitatea de lumină disponibilă scade. De exemplu, o densitate de 0,00 indică faptul că 100% din lumina care cade pe probă se reflectă. O densitate de 1,00 indică faptul că doar 10% din lumina incidentă se reflectă. O densitate de 2, 00 indică faptul că doar 1% din lumină a fost reflectată. Acest lucru este prezentat în formă grafică în figura 3.
Densitometrul este conceput pentru a se adapta măsurarea densității la particularitățile percepției senzoriale umane. Ochii și urechi umane evalua stimuli optice și acustice pe o scară logaritmică. Acest lucru înseamnă că intensitățile uniform în creștere nu sunt percepute ca fiind în creștere în mod uniform. De exemplu, în cazul în care un observator se uita la o masă de lumină, în cazul în care partea de sus de sticlă este iluminat cu un bec fluorescent, el percepe apoi o lumina anumită intensitate. În cazul în care un al doilea bec fluorescent de luminozitate egală este acum pornit, apoi deși de două ori cantitatea de energie lumina este izbitoare în partea de sus de sticlă a mesei de lumină, observatorul nu va percepe noinivelul de energie ca dublu primul. dublarea în continuare a energiei va fi percepută într-o măsură mai mică. Cu cât este mai des energia luminoasă este crescută, cu atât mai puțin creșterea este percepută.
Aceste diferențe logaritmice sunt extrem de importante pentru a înțelege la stabilirea culorii pe presă. Creșterea logaritmică în percepția vizuală se referă la cantitatea de cerneală pe presă pentru a atinge acest nivel de percepție. Ce înseamnă acest lucru este nivelul de cerneală va trebui, de asemenea, să fie crescută pe o scară logaritmică pentru a atinge densități mai mari de presă.
Pentru a ilustra acest punct în lumea de imprimare, un excelent exemplu ar fi să se uite la modul în care rub- off este afectată de densitatea de imprimare. Cantitatea de rub-off de amprenta ziar este foarte dependentă de densitatea de imprimare sau grosimea stratului de cerneală. După cum se poate observa în figura 4, aceasta variază exponențial cu grosimea filmului si devine deosebit de gravă atunci când densitatea depășește 1, 10.
Figura 5 enumeră aceste valori ca procent de creștere în ceea ce privește rub-off de la o densitate de imprimare de 1, 0. După cum se vede, dacă măriți densitatea de imprimare de la 1, 0 până la o densitate de 1, 25 (o creștere de 25%) Rub-off imprimate crește foaie de aproximativ 45%. Procesul de uscare sau de setare pentru hârtia de ziar este prin absorbție, și ca volumul de cerneală crește, hârtie de ziar poate absorbi doar o sumă fixă. Prin urmare, mai multă cerneală va rămâne pe suprafața de a freca jos.
În plus față de efectul negativ asupra freca-off, densitatea de imprimare mai mare are și alte consecințe care conduc la kilometraj de cerneală mai sărace. Această relație este ilustrată în Figura 6, unde se poate observa că creșterea foarte puțin în densitate se realizează atunci când sunt imprimate cantități excesive de cerneală. De exemplu, o creștere a densității de imprimare de 20% (1. 0-1. 2) necesită un film de creștere în greutate de cerneală de 58%. Această creștere procentuală în greutate de film este de peste două ori procentul modificării densității de imprimare.
Un densitometru, la fel ca orice alt instrument, nu va funcționa corect dacă nu este calibrat. În cazul în care instrumentul nu utilizează referințe de calibrare identificabile, fiecare instrument este propriul său sistem. O unitate nu se va referi la o alta. Valorile obținute cu un densitometru necalibrat nu va reflecta cu exactitate variabilitatea procesului monitorizat. Calibrarea unui densitometru este simplu. În calibrarea instrumentului, o valoare pentru punctul Azero“, sau răspunsul final scăzut, este stabilit mai întâi. Apoi, un ahigh punct final @ este setat. La stabilirea acestor două puncte este stabilită o pantă între ele, permițând astfel pentru măsurători precise. Pe lângă plăcile de calibrare oferite de producătorii de densitometrie, un AT-RefJ @ este disponibil de la Association Communications Graphics (GCA), care este o referință imprimat utilizată pentru a verifica dacă un densitometru este cu adevărat o unitate de stare de răspuns T.
În timpurile de astăzi a costurilor in crestere este ușor pentru a vedea funcționalitatea densitometrul în sala de presă. Un densimetru nu va avea probleme Aeye oboseala @ în cazul în care ochiul uman devine „obișnuit să @ uita la un subiect. În cazul în care ochiul uman face acest lucru, ea devine mai puțin sensibil la schimbări. Densitometrul este ușor de una dintre cele mai importante instrumente din mediul pressroom. Fără ea, dincolo de probleme freca-off menționate mai sus, cum ar fi set-off, rola țeavă construi, de urmărire sau marcare și balansul de culoare ar fi dificil de controlat. O mare parte din imprimarea făcut astăzi fără acest instrument ar fi grav afectată, iar costurile de producție ar exploda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu