marți, 2 aprilie 2019

Intreruperi in Word

Unde se ascund intreruperile?
   Daca folosesti Office 2007 sau 2010, poti adauga o intrerupere din tab-ul Insert. Toate celelalte intreruperi sunt listate in tab-ul Page Layout. Apasa butonul Breaks, si o sa vezi toate 7 feluri de intreruperi pe care le poti folosi in Word.
Acum ca esti gata sa folosesti intreruperile, sa vedem care ce face:
Page Break
   Page Break este cea pe care majoritatea dintre noi am folosito, poti adauga una din tab-ul Insert sau tab-ul Page Layout. Dupa cum probabil sti din experienta, intreruperile te fac doar sa incepi pe urmatoarea pagina; toata formatarea de la pagina anterioara va ramane lafel. Foloseste asta daca vrei sa incepi sa scrii pe o noua pagina, dar intentionezi sa pastrezi fontul.
Column Break 
   Ai scris vreodata un document cu mai multe coloane si ai vrut ca ultima linie in coloana sa mearga la urmatoarea linie? Ai putea sa apesi Enter de mai multe ori, dar in acest caz impreuna cu editarea textului vei urati formatarea. O metoda mai buna este adaugarea unui Column Break. Aceasta te va muta pe urmatoarea coloana, lasand textul anterior in prima coloana. Daca te intorci si adaugi mai mult text in prima coloana, acea va continua in jos pe aceeasi coloana in afara de cazul in care adaugi prea mult.
Text Wrapping
   Vrei sa ai un text in jurul unei imagini? Selecteaza textul din jurul imaginii, si foloseste Text Wraping. Asta te va ajuta sa tii textul impreuna cu o formatare consistenta, iar restul documentului va curge in jurul acestei sectiuni.
Next Page, Section Break, and Even/Odd Pge Breaks
   Cea mai importanta intrerupere, in opinia noastra, este Next Page. Prin deosebire de intreruperea standard, aceasta optiune te muta pe pagina urmatoare si iti da o formatare separata in noua sectiune. Intreruperea Even and Odd te lasa sa adaugi o intrerupere si sa te duci la urmatoarea pagina even or odd, respectiv, ca sa poti formata documentul usor pentru paginile din dreapta si stanga intr-o carte.   Alternativ, intreruperea Continous face acelasi lucru fara sa te mute pe o pagina noua.
   Vrei sa treci de la doua coloane la o coloana sau sa aplici o noua schema de fonturi numai pe pagina de coperta? Asta e intreruperea potrivita. Acum poti formata un document complet cu coperta, continut si referinte, toate cu formatul unic, dar salvate in acelasi document.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu