marți, 22 mai 2018

Calitatea imprimarii

      Culoarea gravurii, in general, este mai bogata si mai adanca, deoarece poti aplica mai multa cerneala pe o suprafata decat cu offset.  Dar cu gravura nu se poate printa sub un punct de 2% deoarece fantanile sunt prea mici pentru a transfera consistent cerneala.
       Un dezavantaj al imprimarii prin gravura ar fi liniile fine sau literele mici. Forma de diamant al punctelor de gravura nu se descurca cu literele mici, creand un tip crestat, in timp ce offsetul cu punctele de structura rotunda se descurca cu liniile fine. Tipul Serif cu margini subtiri pot aparea dure cu gravura si fine cu offset, dar tehnologia reduce crestaturile de tip in primul caz.
       Compromisurile conteaza la offset. Culoarea cernelii este aplicata in directia in care panza trece prin presa, deci imaginile care sunt in linie una cu alta sunt fortate ca sa imparta manipulari de culoare. Sa zicem ca avem flori albe printate cu flori rosii, si nu suntem satisfacuti cu culorile niciuneia. Daca scoatem culoarea rosie din imaginea florilor albe, ranim imaginea florilor rosii; daca punem rosu in florile rosii, ranim florile albe. Poate suntem nevoiti sa compromitam culoarea unei imagini pentru dragul altuia deoarece miscarea culorilor offset in presa nu sunt specifice imaginilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu